«Kunstprat» med Heidi Vestby

Wondervall har signert ny kunstner, hennes navn er Heidi Vestby. Heidi er selvstendig næringsdrivende og lever av å være både kunstner og konsulent. Les hennes svar i vår «kunstprat».

 

Hva er det beste med å male bilder?

Når jeg maler bilder kommer jeg i en flyt, hvor jeg ikke tenker på noe annet. Det kan spesielt føles godt å male uten en konkret plan. Ofte har jeg opplevd at denne typen «frie» bilder blir særlig bra. Jeg tror dette har med at jeg bli koblet på noe som er større enn meg selv. Det er en utrolig god    følelse å være i en egen kreativ boble.

Gleden å se andre mestre kunst er nesten like stor som å selv male bilder. Jeg har arrangert Kunstpause team arrangement for mange bedrifter. Her ser jeg at deltagerne opplever samme gleden som meg når de setter i gang.  De glemmer tid og sted, hvor de bare leker seg. De opplever også mestringsfølelse, som er helt fantastisk å se.

Mange sier de ikke kan male bilder, men alle kan male, bare tenk på de gangene du har malt en stol, et vindu eller fikset på noe annet.

 

Hvilken effekt tror du kunst har på mennesker

For meg så har kunst samme effekt som musikk. Kunsten kan gi både positive og negative følelser, hvor jeg er helt overbevist om at kunsten på veggene har stor påvirkning på den enkelte både bevisst og ubevisst.

Det merkes spesielt når et nytt maleri kommer på veggen, hvor dette kan endre hele stemningen i et rom. Over tid venner gjerne folk seg til maleriet, og det gir mulig ikke samme bevisst påvirkning, men jeg er sikker på at det enda påvirker oss ubevisst.

Jeg er veldig glad i endring, og tror det ligger en utrolig kraft i menneskers evne til utvikling og endring. Og for meg så kan Wonderwall konseptet bidra til å gi folk litt refleksjon og kanskje endring i livet med å endre kunsten på veggene.

 

Hvilke forventninger har du til vårt samarbeid?

Jeg synes Wonderwall er et helt unikt konsept, som passer meg veldig bra. Dette er en super måte å få vist fram bildene og nå ut til flere- både bedrifter og private. Jeg synes det er veldig spennende med både å leie ut trykket reproduksjon av maleriene og at reproduksjonen kan kjøpes, i tillegg til at de originale bildene kan bli formidlet via Wonderwall. Det er tre i ett det! Jeg tenker dette er utrolig aktuelt for mange kunstnere i hele Norge.

 

Og det dekker også et behov hos bedrifter og private som har lyst å variere kunsten på veggene.

Jeg er veldig opptatt av gründerskap og innovasjon så det er virkelig gøy å få lov å være med på dette samarbeidet.

 

Hva er din motivasjon for å skape nye motiver?

Det er like spennende hver gang å skape nye motiver, og siden jeg maler abstrakt så vet jeg lite om hvordan det blir til slutt, men det handler om å tørre å gjøre det og det blir som et puslespill som skal settes sammen og ha balanse.

 

Jeg samler på opplevelser og bor på Airbnb rundt omkring i Norge og utlandet, så mye av malemotivasjonen handler om å formidle det jeg opplever og oppdager om meg selv. Da vi seilte over Atlanterhavet i 2019 lærte jeg veldig mye om hvordan jeg takler utfordrende situasjoner, og det var et minne for livet, som nok har endret meg og preger kunsten min. Jeg ser på bildene mine at jeg tørr å utfordre utrykket mitt mer nå.

 

Når jeg har malt bilder på bestilling, så er det på en betingelse; at de sier ifra hvis de ikke liker bildet, så motivasjonen min da er å male et bilde som treffer personen. Det er utfordrende å male på bestilling nettopp på grunn av det, men jeg trives også veldig godt med det. Jeg blir like glad hver gang folk liker et bilde og gir tilbakemelding på at de er fornøyd.

 

Ofte så er motivasjonen tittelen på bildet før jeg maler det. Jeg liker at bildene har en tittel om ting jeg er opptatt av for eksempel. mindset, livsfilosofi, reiser eller min tro på Gud. Min motivasjon er også å inspirere andre til å male, jeg har fått mange tilbakemeldinger på at folk har begynt å male når de har fått noen få tips til å komme i gang. Det er utrolig motiverende!

 

 

Lukk
Logg inn
Lukk
Handlekurv (0)

Du har ingen produkter i handlekurven. Du har ingen produkter i handlekurven.